SZO ove nedelje odlučuje o vakcinama Sinofarm i Sinovak

Svetska zdravstvena organizacija odlučiće ove nedelje da li će odobriti kineske vakcine Sinofarm i Sinovak za hitnu upotrebu, rekla je zvaničnica SZO.
SZO ove nedelje odlučuje o vakcinama Sinofarm i Sinovak
Foto: 021.rs
Marianđela Simao, pomoćnica generalnog direktora za pristup lekovima, vakcinama i farmaceutskim proizvodima, kaže da je potrebno doneti neke "konačne smernice" pre nego što savetodavna grupa SZO bude donela konačnu odluku o vakcinama Sinofarm i Sinovak.
 
"Očekujemo da ćemo obe ove odluke imati do kraja sedmice", rekla je ona, prenosi AP.
 
Iz SZO navode da će najpre biti doneta odluka o Sinofarmu, a potom i o vakcini Sinovak.
 
"Znamo da neke zemlje čekaju ove odluke za proces vakcinacije", navela je Simao.
 
Takvo odobrenje značilo bi da je kineska vakcina prvi put stavljena na listu SZO vakcina za hitnu upotrebu i dovelo bi do masovnijeg korišćenja ovih cepiva, navodi AP.
  • Pavle

    04.05.2021 16:18
    Sinofarm
    Nije istina. Pre nas je isprobana i 3 zemlje. Srbija je kupila posle zavrsene trece faze i akreditacije u Kini. Kad je bila druga faza u toku septembra 2020, Srbija je odbila da ucestvuje u testu
  • Ime

    04.05.2021 15:38
    Super
    Sad kad su na nama isprobali?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.