EU nije obnovila porudžbinu vakcine Astrazeneke

Evropski komesar za unutrašnju trgovinu Tijeri Breton izjavio je danas da Evropska unija (EU) nije obnovila porudžbinu vakcina proizvođača Astrazeneka posle isteka ugovora krajem juna.
EU nije obnovila porudžbinu vakcine Astrazeneke
Foto: 021.rs
"Nismo obnovili porudžbinu za period posle juna. Posmatramo i videćemo šta će biti", rekao je Breton za pariski list Mond i radio Frans enter.
 
Evropska komisija je ranije pokrenula sudski spor protiv Astrazeneke zbog dugih odlaganja isporuke doza vakcine protiv korona virusa.
 
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Lajen saopštila je u subotu da je postignut novi ugovor o kupovini do 1,8 milijardi doza vakcine proizvođača Fajzer-Biontek. Te doze vakcine namenjene su za period 2021-2023 u cilju zaštite od novih sojeva korona virusa kao i vakcinaciju mladih i dece, preneo je Mond.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet