Reka Gang na obalu izbacila desetine mrtvih, veruje se da su umrli od korone

Desetine tela osoba za koje se pretpostavlja da su umrle od kovida19 izbacila je reka Gang na severu Indije, saopštile su vlasti.
Pandemija se naglo širi u ruralnim područjima Indije, puneći bolnice, krematorijume i groblja.
 
Lokalni zvaničnik Ašok Kumar rekao je da je reka izbacila četrdesetak leševa u okrugu Buksaru, blizu granice Bihara i Utar Pradeša, dve indijske države koje su među najsiromašnijima.
 
"Naredili smo tamošnjim zvaničnicima da se pobrinu za tela i da ih pokopaju ili spale", rekao je Kumar za Frans Pres.
 
Pojedini mediji pišu da bi tela moglo biti i stotinak.
 
Isti izvori se pozivaju na druge zvaničnike koji kažu da su neka tela natečena i delimično izgorela i da su najverovatnije nekoliko dana bila u reci.
 
Stanovnici su rekli za AFP da su tela možda bačena u reku zbog prepunjenosti krematorijuma, a porodice ne mogu da kupe drva za kremiranje na pogrebnoj lomači.
 
Službene statistike pokazuju da svaki dan oko 4.000 ljudi umre od kovida u Indiji, gde je epidemija dosad pokosila gotovo 250.000 ljudi. Mnogi stručnjaci ocenjuju da su ti brojevi potcenjeni, navodeći za primer podatke dobijene od krematorijuma.
 
Broj žrtava koje nisu obuhvaćene statistikom posebno je velik sada kada se epidemija proširila van velikih gradova, na seoska područja gde su bolnice retke i slabo ažuriraju podatke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet