VIDEO: Raketiran Tel Aviv, poginula jedna žena, Izrael odgovorio

U ekspoliziji rakete koja je pogodila stambenu zgradu u Rišon Lacionu u blizini Tel Aviva poginula je jedna žena.
Najmanje troje ljudi, uključujući petogodišnju devojčicu, ranjeno je kada je raketa ispaljena iz Gaze eksplodirala u gradu Holonu južno od Tel Aviva.
 
Ranjenici su preneti u bolnicu, javili su izraelski mediji.
 
Palestinske snage iz Pojasa Gaze ispalile su večeras baražnu raketnu vatru u pravcu Tel Aviva.
 
To se dogodilo samo nekoliko sati pošto je Hamas upozorio Izrael da će ispaliti projektile u pravcu glavnog grada ako se nastavi gađanje objekata u Gazi, objavio je večeras Džerusalem post.
 
Prema prvim izveštajima, jedna od raketa pogodila je autobus u mestu Holon, južno od Tel Aviva, a četvoro ljudi je povređeno. Zbog raketnog napada na centralni deo Izraela zatvoren je glavni aerodrom Ben Gurion, a avioni se usmeravaju prema Kipru.
 
Palestinski Hamas saopštio je večeras da je ispalio više od 130 raketa u pravcu Tel Aviva kao odgovor na izraelski vazdušni udar u kojem je srušena stambena zgrada u Gazi.
 
"Ispunjavamo sada naše obećanje pokretanjem velikog raketnog udara na Tel Aviv i njegova predgrađa, sa 130 reketa, kao odgovor na neprijateljsko gađanje rezidencijalnih kula", navodi oružano krilo Hamasa u saopštenju.
 
U Tel Avivu su se aktivirale sirene za vazdušni napad, a začulo se i nekoliko eksplozija, prenosi Rojters.  
 
Netanjahu: Hamas i Islamski džihad skupo će platiti za napade
 
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu zapretio je da će palestinske ekstremističke organizacije Hamas i Islamski džihad skupo platiti za današnje napade na centralni i južni Izrael. Netanjahu je dodao da je izraelska vojska napala stotine ciljeva u pojasu Gaze, najavivši večeras da će nastaviti udare na to palestinsko područje.
 
Tri žene su današnje i prve žrtve raketiranja Izraela iz pojasa Gaze, dok je u toj enklavi od ponedeljka uveče, kada su počeli palestinski napadi, do večeras ubijeno najmanje 30 Palestinaca, a 200 ih je ranjeno, kako je objavilo palestinsko Ministarstvo zdravlja.
 
 
 
 
 
Ovo je drugi dan zaredom kako traju sukobi izraelske vojske i terorističke organizacije Hamas.
 
Izraelska vojska saopštila je jutros da je kao odgovor na granatiranje iz pojasa Gaze na Izrael gađala 130 ciljeva na palestinskom području koji pripadaju Hamasu. Najmanje 15 pripadnika palestinskih oružanih grupa ubijeno je u pojasu Gaze. 
 
 
 
 
 
  • gondola

    14.05.2021 10:35
    pogledajte islam u svetu i bice vam sve jasno!jos kad se na to doda iran koji podrzava hamas hezbolah i isis lako je izracunati dva i dva.od kralja davida do danas to je zemlja izraela (palestina izrael i jordan preciznije.do nastanka drzave izrael) oni to trebaju zavrsiti jesnom za sva vremena i pravo je vreme za to
  • samo kazem

    13.05.2021 22:00
    Napomena
    Malo istorije nije na odmet. Jos 1910 Englezi su znali da njihova imperija nece do veka i trazili su nacin da obezbede svoj uticaj. 1917 je objavljena Balfurova deklaracija cime je Engleska stala uz Jevreje i obecala im drzavu. Drzanje britanske vojske tokom prelaznog perioda pre osnivanja Izraela, a kasnije i SAD tokom svih ratova koji su usledili pokazuje da je njima vazno samo da ne bude mira. SAD su u UN stotine puta ulozile veto na osude Izraela, a jedan jedini put kad je Obama rekao da nece uloziti veto, Englezi su skocili da brane Izrael.
    Zapad je dobro procenio Arape kao neslozne i hvalisave, bez plana i strategije. Danas bi oberucke prihvatili ono sto su 1948 odbili. Ima ih mnogo, mnogo puta vise od Izraelaca, ali su ili nezainteresovani (osim na recima), ili su kapitulirali (Jordan), ili saradjuju s Izraelom (Egipat i zemlje Zaliva). Sirijci nisu priznali izraelsku aneksiju Golanske visoravni, zato im je zemlja u rusevinama. Iran je daleko i uglavnom ovo koristi za propagandne svrhe, jer ce uskoro izbori, a Ahmadinedzad se opet kandidovao.
    Ameri moraju da negde potpaljuju rat, a ovo dodje nekako nalogicnije, jer Palestinci nisu ni Rusi, ni Kinezi. Tramp je odradio dobar posao, Bajden samo nastavlja.
  • Slucajnost

    12.05.2021 03:11
    Cim su zavrsili vakcinaciju odmah su pokrenuli rat!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.