Pokrenuta istraga protiv Sebastijana Kurca

Protiv austrijskog kancelara Sebastijana Kurca i šefa njegovog kabineta Bernharda Bonelija pokrenuta istraga zbog sumnje da su dali lažni iskaz u aferi "Ibica".
Državno tužilaštvo za borbu protiv korupcije i privrednog kriminala obavestilo je Kurca i Bonelija da se protiv njih vodi istraga i da se oni vode kao osumnjičeni, preneo je sam Kurc u izjavi medijima.
 
Opozicione Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) i Neos podnele su prijavu protiv Kurca i Bonelija.
 
Kurc i Boneli su pred istražnom odbornom rekli da nisu bili uključeni u imenovanja šefa Austrijskog privrednog holdinga (OeBAG) Tomasa Šmida i devet članova Nadzornog odbora.
 
Tužilaštvo, s tim u vezi, ima očigledno drugačije viđenje, i može podneti zahtev za krivično gonjenje.
 
Kurc je na današnjoj konferenciji za štampu pred sednicu vlade, rekao da očekuje da će Tužilaštvo podneti zahtev za krivično gonjenje i da će morati pred sudiju te tako dobiti priliku da iznese svoje viđenje stvari. On je kazao da je pred istražnim odborom pokušao da doprinese rasvetljavanju stvari od pre nekoliko godina.
 
"Postala je uobičajena metoda da se u istražnom odboru podmetanjima podstiču tenzije. Brzo se pokušava nekome reč staviti u usta i izokrenuti je, te ljude naterati na lažne iskaze", objasnio je Kurc.
 
On je istakao da ne pomišlja na ostavku i da je uvek na sva pitanja odgovarao držeći se istine. Zbog toga, kaže, ne može zamisliti da bude osuđen. Istakao je da je uvek bio svestan da je istražni odbor važno telo, kojem mora da odgovara.
 
Istovremeno je podsetio i da se mnoga pitanja, koja su postavljena, tiču stvari koje su se dogodile pre mnogo vremena.
  • g pen

    12.05.2021 12:34
    Pelcovao se od druzenja sa ovim nasima.
  • jamajka

    12.05.2021 11:45
    Tako je to...
    ...tamo gde se poštuje pravni poredak. U Srbiji svi ćute i prave se mrtvi, jer je "onaj" rekao da zna svašta, pa ako ga puste niz vodu, odoše i oni sa njim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.