Posle masakra u školi, Rusija pooštrava uslove za dozvole za oružje

Vlasti Rusije nastaviće napore na poboljšanju pravila o upotrebi civilnog oružja nakon tragične pucnjave u školi u Kazanju, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Posle masakra u školi, Rusija pooštrava uslove za dozvole za oružje
Foto: Pixabay
Šef ruske Nacionalne garde Viktor Zolotov izneo je u četvrtak predloge o pooštravanju uslova za izdavanje dozvola civilima za oružje.
 
Peskov je danas komentarisao da Kremlj veruje da će ove mere biti dovoljne, ali i da će se posao na poboljšanju zakonske regulative nastaviti.
 
Prema rečima portparola Kremlja, predsednik Vladimir Putin podržao je ove mere i zatražio da se nastavi rad na njima uz saradnju vlasti i stručnjaka.
 
U pucnjavi koja se u utorak dogodila u školi u Kazanju poginulo je sedam učenika i dva nastavnika, a 23 osobe su povređene. Napadač je, kako je utvrđeno, 19-godišnji mladić koji je imao dozvolu za oružje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.