Slovenija: Da Hrvatska omogući ulaz vakcinisanima jednom dozom Astrazeneke

Slovenija, gde se epidemiološka situacija smiruje, predložila je da Hrvatska olakša granične prelaze Slovencima koji su protiv korone vakcinisani samo jednom dozom Astrazeneke i čekaju drugu.
Slovenija: Da Hrvatska omogući ulaz vakcinisanima jednom dozom Astrazeneke
Foto: 021.rs
U Sloveniji se vakcinisani jednom dozom te vakcine smatraju već imunim i nije im potreban negativan test kao dokaz prilikom ulaska u zemlju.
 
"O tome smo razgovarali s hrvatskim kolegama prošle nedelje, ali još nemamo odgovor", rekla je vodeća infektološkinja Mateja Logar.
 
O mogućnosti da Slovenci mogu u Hrvatsku bez karantina i negativnog testa, ako su vakcinisani jednom dozom Astrazeneke, već dugo se razgovara s obzirom na početak turističke sezone.
 
Ukoliko se ne postigne sporazum, građani Slovenije koji ovih dana prime prvu dozu Astrazeneke, mogu slobodno u Hrvatsku tek za 12 nedelja ili skoro tri meseca, kada po planu prime drugu dozu.
  • Limun

    18.05.2021 08:46
    Slovenci su inače poznati po tome kako su uvek spremni da usliše zahteve "južnjaka"
    Ma marš bre idite na more u Španiju i Francusku kad ste face i bogati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet