Francuska popušta mere: Otvoreni barovi, restorani i kulturni objekti

Barovi, prodavnice i kulturni objekti u Francuskoj otvoreni su od danas u novoj fazi popuštanja restrikcija uvedenih zbog širenja korona virusa.
Francuska popušta mere: Otvoreni barovi, restorani i kulturni objekti
Foto: Pixabay
Bašte restorana će od danas biti otvorene za grupe do šest osoba, piše BBC.
 
Policijski čas biće pomeren sa 19 na 21h.
 
Francuski medicinski stručnjaci su izrazili zabrinutost zbog broja novozaraženih u danu, koji je sada u proseku preko 13.000.
 
To je mnogo manje od oko 40.000 dnevno inficiranih prošlog meseca. Takođe, ubrzava se proces vakcinacije. Do sada je više od 20 miliona ljudi primilo jednu, a oko devet miliona dve doze.
 
Vlada je ranije postavila cilj da bar jednom dozom do sredine maja vakciniše 20 miliona ljudi. U faznom popuštanju na snazi i dalje ostaju neke mere.
 
Barovi i restorani mogu da otvore bašte, ali ne smeju da primaju goste unutra i da pređu 50 odsto kapaciteta. Bioskopi i pozorišta će moći da popunjavaju samo 35 odsto kapaciteta sa najviše 800 ljudi.
 
Od početka epidemije u Francuskoj je registrovano više od 5,9 miliona zaraženih, a 108.201 osoba je umrla od posledica kovida-19.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.