Velika Britanija pokreće istraživanje o trećoj dozi vakcina

Sa skoro 128.000 umrlih, u Velikoj Britaniji se stanje popravilo nakon dugog i strogog zimskog karantina i masovne kampanje vakcinacije.
Velika Britanija pokreće istraživanje o trećoj dozi vakcina
Foto: 021.rs
Kako bi sačuvale napredak, vlasti predviđaju na jesen, nakon završetka kliničkih ispitivanja, da pokrenu kampanju o imunološkom odgovoru izazvanom trećom dozom vakcine.
 
Ovo ispitivanje javne zdravstvene službe (NHS) u kojem će učestvovati 2.886 dobrovoljaca koji su u potpunosti vakcinisani, proučavaće efekte sedam različitih vakcina: Oksford/AstraZeneke, Fajzer/Bionteka, Moderne, Novavaksa, Valneve, Jansena i Kjurvaka.
 
Vlada finansira ispitivanje sa 19,3 miliona funti, a ono će početi u junu i prvi rezultati se očekuju u septembru. Britanska vlada se nada da će zadržati prednost pred pandemijom dok se u zemlji nastavlja otvaranje.
 
Ove nedelje su otvoreni pabovi, održavaju se kulturni događaji i otvaraju se stadioni iako zabrinjava brzo širenje indijskog soja virusa, posebno na severozapadu zemlje i u Londonu.
 
Vladu optužuju da je u aprilu zakasnila sa pooštravanjem mera na putovanja iz Indije, kada je premijer Boris Džonson planirao put u Nju Delhi.
 
To službeno putovanje je na kraju otkazano zbog novog talasa zaraza u Indiji, koja je dodata na britansku crvenu listu. Putnici iz Indije moraju da budu u karantinu u hotelu o svom trošku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet