Pristalicama Navaljnog verovatno će biti zabranjeno učešće na izborima

Pristalicama zatvorenog ruskog disidenta Alekseja Navaljnog biće zabranjeno kandidovanje na ruskim izborima, ako se usvoji zakon koji je predložila vladajuća stranka Jedinstvena Rusija.
Pristalicama Navaljnog verovatno će biti zabranjeno učešće na izborima
Foto: Pixabay
Prema predlogu, članovima ili pristalicama organizacije koje su proglašene ekstremističkim ili terorističkim neće biti dozvoljeno učestvovanje na izborima.
 
Ruske vlasti su prethodno dodale Navaljnijeve regionalne timove na popis ekstremističkih organizacija pre objave sudske presude.
 
Predloženi zakon trebalo bi da se odnosi ​​samo na parlamentarne izbore koji su zakazani za septembar. Međutim, državna novinska agencija TASS izvestila je da su učinjene promene kako bi se obuhvatili svi izbori u zemlji.
 
Navaljnijevi saveznici nedavno su ostvarili dobar rezultat na regionalnim izborima, a opozicija optužuje vladajuću stranku da koristi zakon kao sredstvo očuvanja svoje moći.
 
Prema tom zakonu, zabrana učestvovanja na izborima odnosi se i na pojedince koji podržavaju Navaljnog ili doniraju novac njegovim organizacijama.
 
Klasifikacija vladinih kritičara kao ekstremista ili onih koji zastupaju strane interese uobičajena je strategija Kremlja.
 
Moskovski sud trenutno odlučuje o zahtevu tužitelja da se Navaljnijeva antikorupcijska organizacija proglasi ekstremističkom. Organizacija je više puta razotkrila velike slučajeve korupcije, ličnog bogaćenja i zloupotrebe položaja među ruskom elitom.
  • Zos

    22.05.2021 08:04
    Putinizam
    Putinova sloboda.Rusi nikako iz Staljinove demokratije.
  • PELE

    22.05.2021 06:32
    FBK
    Ovo je nečuveno. Strah vlasti od mogućnosti da izgube izbore je toliki da su krenuli u čisti kriminal i teror prema opoziciji. Sramota! Rusija ima skoro 10000 političkih zatvorenika. U 21 veku. Zamislite se malo o tome. Gulag.
  • Mladic

    22.05.2021 06:26
    Ma neka ukinu izbore, proglase Putuna dozivotnog diktatora , cuj mene, predsednika i gotova stvar..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.