Roditelji ubili iranskog režisera "zbog časti"

Iranski režiser Babak Koramdin ubijen je u Iranu u takozvanom ubistvu iz časti, a njegovo telo je pronađeno raskomadano u kesama za smeće u gradu Ekbatan, zapadno od Teherana, piše "Dejli mejl".
Koramdina (47), koji je jedno vreme živeo i radio u Londonu, ubili su njegovi roditelji kada se vratio kući, protiveći se njegovom statusu neženje.
 
On se navodno posvađao sa roditeljima jer nije oženjen i njegov otac je priznao da je sina prvo uspavao, zatim izbo nožem i na kraju isekao njegovo telo i bacio u smeće.
 
Policija je uhapsila oba roditelja zbog ubistva, a u kući su pronađeni dodatni dokazi za ovaj zločin.
 
Nakon što je diplomirao na Univerzitetu u Teheranu 2009. godine, Koramdin je otišao u London, gde je nastavio studije, a zatim se vratio u Iran da radi na fakultetu.
 
On je režirao veći broj kratkih filmova u Londonu, uključujući "Zakletvu Jašaru" i "Pukotinu", u kojima se bavio pitanjem napuštanja rodne zemlje i porodice.
 
U Iranu je došlo do porasta broja slučajeva porodičnog nasilja i ubistava u samoj porodici, posebno u vreme pandemije, kada su ljudi više vremena provodili u zatvorenom.
  • /

    24.05.2021 22:28
    /
    e to je put kojim srbija ide
  • Ja

    24.05.2021 14:22
    Usrana čast
    To je bagra, ne mogu se nazivati roditeljima
  • Rada

    23.05.2021 23:23
    Tužno
    Ne mogu vjerovati da se ovo desava u civilizovanom svijeti. Tužno. Baš me potrese ova vijest. Povaj u miru, nesrećni čovječe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet