Odbačena žalba vlasnika broda koji je blokirao Suecki kanal

Egipatski sud odbacio je žalbu i zahtev japanskih vlasnika teretnog broda "Ever Given" koji je u martu blokirao saobraćaj u Sueckom kanalu punih šest dana.
Japanski vlasnici su tražili da se brod više ne zadržava od strane egipatskih vlasti, potvrdio je advokatski tim japanskog vlasnika Šia Kisena.
 
"Ever Given" je jedan od najvećih teretnih prekookeanskih brodova, koji je zbog snažnih bočnih udara vetra tokom prolaska kroz Suecki kanal 23. marta preprečio plovni put u kanalu, zaustavio saobraćaj i tako blokirao globalnu trgovinsku rutu, podseća Rojters.
 
Žalba koju su uložili vlasnici teretnog broda priključena je predmetu u ekonomskom apelacionom sudu u Ismailiji u kojem uprava Sueckog kanala potražuje 916 miliona dolara od vlasnika broda kao kompenzaciju za blokadu i kao uslov za njegovo oslobađanje.
 
Sud je danas vratio predmet nižoj sudskoj instanci koja bi trebalo da održi raspravu 29. maja, potvrdio je advokat japanske kompanije i ukazao da bi žalba bilo koje strane na novu odluku nižeg suda mogla značajno da produži ceo slučaj.
  • Milan

    24.05.2021 05:03
    Odavno je Suez spreman za proširenje i njegova prilagodba novom vremenu.
  • Miroslav Milošević

    24.05.2021 00:26
    Šteta je ogromna
    Štetu su pretrpeli svi. Ceo svet. Mora da postoji limit u gabaritima plovila kroz Suetski kanal da bi se izbegle ovakve stvari. Egipat takođe snosi deo krivice jer je pustio ovaj brod u kanal.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet