U toku izborna tišina pred drugi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je u toku izborna tišina pred drugi krug lokalnih izbora, koja će trajati do zatvaranja biračkih mesta u nedelju u 19 sati.
U toku izborna tišina pred drugi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj
Foto: Pixabay
U drugom krugu birači će izabrati 14 župana, gradonačelnika Zagreba, koji ima status županije, 56 gradonačelnika i 87 opštinskih načelnika. Drugi krug održava se u 432 grada i opštine, na gotovo 5.500 biračkih mesta. 
 
Nakon drugog kruga biće poznati gradonačelnici četiri najveća grad, ali i Vukovara, Varaždina, Pule, Siska...
 
Sa posebnom pažnjom očekuju se ishodi u Zagrebu gde se sučeljavaju Tomislav Tomašević (Možemo) i Miroslav Škoro (DP), u Splitu gde se za mesto gradonačelnika takmiče Ivica Puljak (Centar) i Vice Mihanović (HDZ), u Rijeci gde su konkurenti Marko Filipović (SDP) i nezavisni Davor Štimac i u Osijeku gde snage odmeravaju HDZ-ov Ivan Radić i Berislav Mlinarević (DP, Most).
 
Ništa manje interesovanja ne izazivaju ni izbori u Vukovaru, gde nezavisni Ivan Penava, nekadašnji HDZ-ovac, nastoji da izbori novi mandat u trci sa HDZ-ovim Nikolom Mažarom, kao i u Puli gde IDS-ovoj Heleni Puh Belci konkuriše nezavisni kandidat, odnosno kandidat grupe birača Filip Zoričić.
 
Izbore će pratiti 8.334 posmatrača, od kojih su većinu (gotovo 7.000) predložile političke stranke čiji se kandidati nadmeću na izborima, a samo 17 nevladine organizacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.