Počelo glasanje u drugom krugu lokalnih izbora u Hrvatskoj

Gotovo 5.500 biračkih mesta otvoreno je jutros u Hrvatskoj, a birači u drugom krugu lokalnih izbora odlučuju ko će iduće četiri godine voditi najveće gradove, ali i niz županija i opština.
Počelo glasanje u drugom krugu lokalnih izbora u Hrvatskoj
Foto: 021.rs
Birališta će biti otvorena do 19 časova, a građani s pravom glasa će odlučivati između dva kandidata koja su imala najbolje rezultate u prvom krugu.
 
Birači će doneti konačnu odluku ko će biti gradonačelnik Zagreba, izabraće i 14 župana, gradonačelnike 56 gradova i načelnike 87 opština.
 
Drugi krug održava se u 432 grada i opštine, pravo glasa ima tri miliona i 231.000 birača.
 
Sat nakon zatvaranja birališta, oko 20 časova, Državna izborna komisija će na svom sajtu objaviti prve izborne rezultate.
 
Izbore prati nešto više od 8.300 posmatrača. DIP će u podne i u 17 sati, objaviti podatke o odzivu birača.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.