Šojgu: Rusija formira nove vojne jedinice zbog pretnji

Ruska armija će ove godine formirati 20 novih jedinica na zapadu zemlje kako bi se suprotstavila sve većoj pretnji NATO-a, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu.
Šojgu: Rusija formira nove vojne jedinice zbog pretnji
Foto: Pixabay
On je to objavio na sastanku sa najvišim vojnim funkcionerima i ukazao na sve više letova američkih strateških bombardera u blizini ruskih granica, na raspoređivanje NATO ratnih brodova i sve češće i veće vežbe snaga ovog saveza.
 
"Takve akcije uništavaju međunarodni sistem bezbednosti i prisiljavaju nas da preduzmemo odgovarajuće protivmere. U zapadnom vojnom okrugu formiraćemo još 20 jedinica i formacija do kraja godine", rekao je Šojgu i dodao da su vojne jedinice u zapadnoj Rusiji ove godine naručile oko 2.000 novih komada oružja.
 
Ruski ministar odbrane je saopštio i da su pripreme za vežbe, koje će se izvoditi zajedno s Belorusijom, u završnoj fazi i naglasio da ti manevri imaju isključivo obrambeni karakter.
 
Odgovarajući na pitanje o ruskim planovima, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je izjavio da je "Rusija poslednjih godina uložila velika sredstva u novu, modernu vojnu opremu, od konvencionalne do nuklearne" i dodao da je "Rusija bila spremna da upotrebi vojnu silu protiv suseda, u Gruziji i u Ukrajini".
 
"To je jedan od glavnih razloga zašto je NATO poslednjih godina povećao spremnost svojih oružanih snaga", rekao je Stoltemberg.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet