Džonson i Džonson mora da plati dve milijarde dolara ženama koje tvrde da su dobile kancer

Američki Vrhovni sud doneo je presudu da kompanija Džonson i Džonson plati ukupno dve milijarde dolara odštete ženama koje tvrde da su dobile rak jajnika zbog upotrebe talka te kompanije.
Sudije danas nisu komentarisale odbijanje žalbe koju je podnela kompanija Džonson i Džonson.
 
Kompanija je tvrdila da nije imala pravičan tretman u jednom suđenju u kome su bile uključene 22 žene obolele od karcinoma, različitog porekla iz 12 različitih država.
 
Porota u Misuriju je ženama prvobitno dodelila 4,7 milijardi dolara odštete, ali Žalbeni sud je odbacio tužbe dve žene i smanjio odštetu na dve milijarde dolara.
 
Talk koji proivodi Džonson i Džonson sadrži azbest, a azbest može da izazove rak jajnika, utvrdila je porota, dok je kompanija osporila obe tačke.
 
Džonson i Džonson, sa sedištem u Nju Bransviku u državi Nju Džersi, prestao je da prodaje svoj čuveni bebi puder u SAD-u i Kanadi, dok je u svetu i dalje na tržištu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet