SAD prekinule istraživanja nafte i gasa u zaštićenom području gde žive polarni medvedi

Vlada američkog predsednika Džozefa Bajdena obustavila je sve aktivnosti u vezi sa istraživanje nafte i gasa u najvećem zaštićenom prirodnom području u SAD-u, na Aljasci, gde žive polarni medvedi.
SAD prekinule istraživanja nafte i gasa u zaštićenom području gde žive polarni medvedi
Foto: Pixabay
Ta obustava biće na snazi sve dok se ne napravi sveobuhvatna analiza na temelju zakona o zaštiti životne sredine, saopštilo je američko ministarstvo zaduženo za upravljanje saveznim prirodnim resursima i zemljištem. 
 
Otkriveni su pravni nedostaci u dodeljivanju prava bušenja u Nacionalnom utočištu za divlje životinje na Arktiku, na severoistoku države, reklo je ministarstvo.
 
Ovim potezom stopirana je kontroverzna odluka bivšeg predsednika Donalda Trampa o dodeli prava bušenja na 10 godina samo, a koju je doneo samo dve nedelje pre odlaska sa vlasti u januaru.
 
Trampova administracija otvorila je put bušenju 2017. izmenom zakona i suočila se sa znatnim otporom organizacija za zaštitu životne sredine.
 
Rezervat prirode zauzima područje od oko 80.000 metara kvadratnih.
  • Bravo

    02.06.2021 10:17
    Za sada Bajden donosi dobre odluke, ispravljaju se gluposti Trampa koje je bilo podosta. Valjda domaci Trampofili uvidjaju koliko glupe odluke je Tramp donosio , kako za Ameriku tako i za planetu, i da je bio samo pijun naftnih i ugaljanih tajkuna. Nikada se on nije brinuo za obicne ljude.
  • I

    02.06.2021 09:41
    Planeta
    Ispravljajte Trampove gluposti. Bravo. A kako ćemo mi jednog dana?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.