U Kninu dan žalosti zbog smrti dečaka u pregrejanim kolima, protiv oca krivična prijava

U Kninu je zbog smrti petogodišnjeg dečaka kojeg je otac zaboravio u pregrejanim kolima proglašen dan žalosti.
U Kninu dan žalosti zbog smrti dečaka u pregrejanim kolima, protiv oca krivična prijava
Foto: 021.rs
Dete je čitav dan bilo u zaključanom automobilu i sumnja se da je preminuo usled vrućine i nedostatka svežeg vazduha, a otac je tek nakon 15 sati shvatio da je sin u autu, nakon što ga majka nije našla u vrtiću.
 
Protiv oca (34) je podneta krivična prijava. Utvrđeno je da je neodgovornim postupanjem prema detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzrokovao njegovu smrt.
 
Advokat Mario Medak tvrdi da je propisana kazna zatvora u ovakvom slučaju od tri do 15 godina.
 
"Kolika će kazna biti zavisi od olakšavajućih i otežavajućih okolnosti. Zavisi od toga na koji je način tačno došlo do nesreće, da li je otac bio ranije osuđivan, a i psihijatri će verovatno tu morati da utvrde pod kakvim je bio stresom da je zaboravio na dete i slično", objasnio je Medak.
 
Kako se navodi, dok je otac vozio sina prema vrtiću, dobio je poziv da se hitno javi u kasarnu, u kojoj inače radi. Odmah se odazvao i krenuo tamo. Parkirao se i otišao, a dečak je ostao u autu i verovatno zaspao. Otac je tek popodne, nakon poziva supruge, otrčao do auta i zatekao sina bez svesti.
  • Ns

    10.06.2021 11:00
    On je vec kaznjen
    Ne treba mu jos jedna kazna. Kazne postoje da bi se kaznilo i sprecilo takvo ponasanje ubuduce. Ovde zatvorska kazna ne sluzi na dobro svakako
  • Dragan

    10.06.2021 10:57
    Ah
    Nije svako za roditelja.U Srbiji niko nije za roditelja,dete vidi za ručkom.Više brinete o kućnim ljibimcima.Ja sam od prvog razreda osnovne sam išao u školu.Bilo je sramota da bilo ko dođe u pratnji roditelja-mamina& tatina maza.I nikom ništa falilo nije.
  • ivan78bg

    10.06.2021 10:44
    Jebala ih hitna situacija na poslu,ljudi su pod ogromnim stresom.Jadno dete jadan otac:(.BEm ti zivot.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet