Slovenci sutra proglašavaju kraj epidemije, mere ostaju na snazi

Vlada Slovenije odlučila je da od sutra neće produžavati stanje epidemije, dok će pojedine epidemiološke mere ipak ostati na snazi.
Slovenci sutra proglašavaju kraj epidemije, mere ostaju na snazi
Foto: 021.rs
Naime, u Sloveniji su u poslednja 24 časa zabeležena svega 24 nova slučaja korona virusa od 1.023 testirane osobe što je 2,3 odsto pozitivnih rezultata.
 
Ipak, u Sloveniji će na snazi ostati mera nošenja maski u zatvorenom prostoru. Ova mera biće na snazi sve dok Slovenija ne udje u "zelenu fazu" po kriterijumima Evropskog centra za kontrolu bolesti (ECDC), a epidemiolozi očekuju da bi se to moglo dogoditi krajem juna ili početkom jula.
 
Osim ove mere, na snazi će ostati i ograničenje poput broja prisutnih u zatvorenim prostorima. 
 
Da se situacija neće mnogo razlikovati od one koja je bila dok je epidemija zvanično trajala, pokazuje i to što će postojati i posebni uslovi za prisustvovanje koncertima i drugim dogadjajima.
 
Za prisustvo manifestacijama biće potreban negativan test na korona virus, antigenski test ili dokaz o vakcinaciji.
 
Vlada Slovenije nastavlja da apeluje na svoje građane da se vakcinišu, te kako kažu vakcina ima dovoljno.
 
Oni su najavili i da će ovog vikenda biti organizovano masovno vakcinisanje po manjim mestima i to bez zakazivanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.