Šef odeljenja za infektivne bolesti bolnice pod policijskom zaštitom zbog antivaksera

Univerzitetski profesor i šef odeljenja za infektivne bolesti bolnice u Đenovi, Mateo Baseti pod policijskom je zaštitom zbog učestalih pretnji koje mu šalju osobe koje su protive vakcinaciji.
Šef odeljenja za infektivne bolesti bolnice pod policijskom zaštitom zbog antivaksera
Foto: Pixabay
Kako piše list "Koriere dela Sera", pretnje, ne samo njemu već i članovima porodice, učestale su nakon što je profesor Baseti javno saopštio da će protiv kovida19 vakcinisati i svoja dva sina od 12 i 16 godina.
 
"Pretnje me neće naterati da promenim moje mišljenje i lično ću pratiti svoju decu na vakcinaciju koja je već zakazana", izjavio je Baseti.
 
On, ipak, kaže da su pretnje koje mu šalju antivakseri ozbiljne i da je zajedno sa svojim advokatima već podigao tužbe protiv 20 osoba, autora pretećih poruka, čak i smrću.
 
"Moji advokati će nastaviti da analiziraju i druge pretnje koje mi svakodnevno stižu i protiv svih za koje ocenimo da su nezakonite, biće podignute tužbe", rekao je Baseti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet