Sastali se Putin i Bajden, sastanak konstruktivan

Predsedniici SAD i Rusije Džozef Bajden i Vladimir Putin završili su sastanke u Ženevi, saopštila je Bela kuća.
Dvojica lidera bili su na sastancima oko četiri sata danas, prvo u užem sastavu, a kasnije na širem sastanku da uključe dodatne zvaničnike obe strane, koji je trajao oko 65 minuta.
 
U prvoj rundi sastanaka Bajden i Putin su razgovarali u prisustvu državnog sekretara SAD Entonija Blinkena i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i dvoje prevodilaca.
 
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas, nakon samita sa američkim kolegom Džoom Bajdenom da su razgovori bili dobri i da nisu imali neprijateljsku prirodu.
 
On je izjavio da su razgovori bili čak i konstruktivni i da su obe strane pokazale spremnost da razumeju jedna drugu.
 
Takođe, rekao je Putin, Bajden se složio da dve strane započnu pregovore o sajber bezbednosti, a nakon nedavnih hakerskih napada na velike korporacije.
 
Putin je kazao i da su se složili da se ambasador Rusije u SAD i SAD u Rusiji vrate na svoja radna mesta i nastave svoje diplomatske aktivnosti.
 
Putin je izjavio da Rusija ima samo jednu obavezu prema Ukrajini - da doprinese sprovođenju odredbi sporazuma iz Minska i istakao da je Moskva spremna za to.
 
Ruski predsednik je, nakon razgovora sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom, rekao da će Rusija, bez sumnje, krenuti tim putem ako je ukrajinska strana spremna za to, javlja TASS.
 
Pitanje mogućnosti pristupanja Ukrajine NATO-u tokom današnjeg samita jedva da je pomenuto, rekao je Putin.
 
To je prvi susret Putina i Bajdena od kada je Bajden preuzeo dužnost predsednika Sjedinjenih Država.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet