Sukobi s policijom na rejv žurci u Francuskoj, mladić izgubio ruku

Mladić star 22 godine izgubio je ruku, a još nekoliko osoba je povređeno u sukobu sa policijom koja je pokušala da prekine rejv žurku u gradu Redon, na zapadu Francuske, saopštile su vlasti.
Sukobi s policijom na rejv žurci u Francuskoj, mladić izgubio ruku
Foto: Pixabay (ilustracija)
Do nereda je došlo na polju nedaleko od tog grada u Bretanji, samo dva dana pre ukidanja noćnog policijskog časa u Francuskoj koji je na snazi već osam meseci.
 
Lokalne vlasti procenjuju da je neodobrenom događaju prisustvovalo oko 1.500 ljudi, a policiji je trebalo više od sedam sati da rastera okupljene.
 
"Policija je u nekoliko navrata koristila suzavac i šok bombe, dok su nasilni učesnici žurke na njih bacali metalne kugle, gasne bombe i druge predmete", rekao je prefekt Bretanje Emanuel Bertije.
 
On je učesnike žurke optužio za "ekstremno i nedopustivo nasilje".
 
Prema njegovim rečima, u toku je istraga o događajima prethodne noći, pored ostalog i o tome kako je mladić izgubio ruku. Regionalni šef žandarmerije Pjer Sovegren rekao je da se veruje da je on podigao predmet koji je eksplodirao.
 
Ilegalnoj rejv žurci za Novu godinu na istom području prisustvovalo je najmanje 2.500 ljudi, od kojih su mnogi uhapšeni.
  • Vladan

    20.06.2021 09:47
    Ne volim pandure ali ovo je bilo ponašanje posetilaca žurke zrelo za bojevu municiju.
  • С.Л.О.Н.

    19.06.2021 15:13
    ACAB.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.