U Sloveniji od ponedeljka građani biraju koju će vakcinu protiv kovida

Slovenci će od ponedeljka moći da biraju kojom će se vakcinom protiv kovida-19 vakcinisati, najavio je premijer Janez Janša.
U Sloveniji od ponedeljka građani biraju koju će vakcinu protiv kovida
Foto: Pixabay
"Imamo dovoljno vakcina i od ponedeljka će se moći birati", rekao je Janša na kongresu svoje Slovenske demokratske stranke (SDS).
 
Nešto manje od 700 delegata će prihvatiti više rezolucija i birati predsednika, a jedini kandidat je Janša koji stranku vodi od 1993. tako da je izbor samo formalnost, prenosi Hina.
 
"Ključni je cilj da obezbedimo imunitet i normalan život ne samo tokom leta nego i na jesen", kazao je Janša i pozvao građane da se vakcinišu u što većem broju.
 
U Sloveniji su odobrene vakcine kompanija Moderna, Fajzer i Biontek, Džonson i Džonson i Astrazeneka.
 
Zbog većeg interesovanja za Fajzerovu i Moderninu vakcinu, kojih je bilo nešto manje, tempo nije bio kakav se očekivao na početku.
 
Prema zvaničnim podacima u Sloveniji je do sada dozama potrebnim za punu imunizaciju vakcinisano 28,2 odsto stanovništva, a prvom dozom njih 797.861.
 
U poslednja 24 sata u Sloveniji su zabeležena 84 slučaja zaraze, a jedna osoba je umrla od kovida-19.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet