Još jedan slučaj indijskoj soja korona virusa u Severnoj Makedoniji, stanje zaraženog stabilno

U Severnoj Makedoniji potvrđen je drugi slučaj indijskog soja korona virusa, izjavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.
Još jedan slučaj indijskoj soja korona virusa u Severnoj Makedoniji, stanje zaraženog stabilno
Foto: Pixabay
On je u Bitolju rekao da se radi o kolegi prvog pacijenta kojem je potvrđen taj mutirani soj u Severnoj Makedoniji, sa kojim je zajeno radio u Iraku.
 
"Radi se o kolegi prvootkrivenog slučaja ovog mutiranog virusa, koji je kod nas registrovan 7. juna. Obojica su radili u Iraku, istim letom se vratili, ali kod drugog pacijenta su se simptomi pojavili kasnije", rekao je Filipče. 
 
Ministar zdravlja Severne Makedonije je, kako su preneli lokalni mediji, istakao da je stanje drugog pacijenta zaraženog indijskim sojem kovida "pod kontrolom i da ne predstavlja rizik".
 
Filipče je dodao da ne postoji ni rizik od širenja te bolesti i da nema potrebe za dodatnim merama, ističući da vakcine štite od svih teških oblika bolesti, čak i u tako mutiranoj formi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.