Mladi u Grčkoj dobijaju 150 evra ako se vakcinišu

Grčka vlada će svim mladim Grcima uzrasta od 18 do 25 godina ponuditi novčanu nagradu za prvu dozu vakcine protiv korone, u okviru napora da se poveća stopa vakcinacije uoči letnjih odmora.
Mladi u Grčkoj dobijaju 150 evra ako se vakcinišu
Foto: Pixabay
Grčka je prilično dobro prebrodila prvi talas pandemije, ali je bila primorana da u novembru nametne drugi lokdaun kako bi rasteretila sistem javnog zdravstva, prenosi Rojters.
 
Zbog smanjenja broja novozaraženih, vlasti u Atini su prošle nedelje ukinule obavezno nošenje maski na otvorenom, a svim građanima koji su primili obe doze vakcine dozvoljeno je da idu na posao ili u teretane bez prethodnog testiranja.
 
Do sada je potpuno vakcinisano oko 33 odsto ukupne populacije koja broji 11 miliona stanovnika, ali raste zabrinutost zbog mogućeg širenja zaraznije, delta varijante korona virusa, zbog čega vlada razmatra podsticajne mere kojima bi ubrzala vakcinaciju.
 
"Zajedno sa prvom dozom vakcine (mladi) će dobiti karticu sa kreditom od 150 evra. To dugujemo mladima kao gest zahvalnosti", poručio je grčki premijer Kirijakos Micotakis tokom sednice vlade.
 
U Grčkoj ima oko 940.000 mladih starosti od 18 do 25 godina koji do sada jesu ili će do kraja godine primiti bar prvu dozu vakcine, a nakon toga će moći da prime i novčani stimulans ili tzv. "propusnicu za slobodu".
  • Mm

    29.06.2021 07:53
    Mm
    200eu pa dase pelcujemo! Sve je poskupeloooo
  • R

    28.06.2021 17:43
    R
    Pametan potez! I ovde bi trebalo tako jer novac je najveci pokretac svega! 200evra mladima pogotovu sada ide letovanje! Garantujem dabi se 80% vakcinisalo,ovako to sto se vakcinisalo ostalo stagnira!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.