U Hrvatsku od sutra moguće bez navođenja razloga putovanja

Državljani trećih zemalja, među kojima je i Srbija, od sutra za ulazak u Hrvatsku neće morati da imaju poseban razlog ili da dokazuju nužnost putovanja.
U Hrvatsku od sutra moguće bez navođenja razloga putovanja
Foto: Pixabay
Moraće, međutim, da imaju potvrdu da su vakcinisani, preboleli kovid-19 ili negativan test, saopšteno je u Zagrebu.
 
Rečeno je da je nova odluka koja stupa na snagu 1. jula usklađena s EU, jer od tada stupa na snagu primena evropskih digitalnih potvrda u kojima se nalaze podaci o tome da li je osoba vakcinisana, prebolela koronu ili ima negativan brzi ili PCR test.
 
Istaknuto je da će uz tu potvrdu svi građani EU moći da uđu u Hrvatsku bez ograničenja.
 
"Kako je za očekivati da tu potvrdu još nemaju svi, puštaćemo kao i dosad - s potvrdama o vakcinisanju, preležanoj bolesti ili testiranju brzim antigenskim testom ne starijim od 48 sati i PCR testom ne starijim od 72 sata", objasnili su zvaničnici.
 
Navedeno je da će se digitalne kovid potvrde koristiti i za ulazak u klubove, na koncerte, manifestacije i druga događanja na kojima se okuplja više od 100 osoba.
  • deo demosa

    01.07.2021 08:50
    Ovaaaj...
    Mene niko ništa nije pitao kad sam ulazio u Hrvatsku, a u Slovenij su me pitali gde ću. Niko me za vakcinu i test nije pitao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet