Najmanje 17 povređenih u eksploziji prilikom uništavanja pirotehnike u Los Anđelesu

Najmanje 17 ljudi je povređeno u eksploziji u Los Anđelesu prilikom kontrolisanog uništavanja eksplozivnih naprava koje su zaplenjene zajedno sa nekoliko tona nelegalnih pirotehničkih sredstava.
U eksploziji, koja je oštetila kuće i raznela prozore, povređeno je 10 policajaca i sedam civila, a niko nije životno ugrožen, izjavio je na konferenciji za novinare šef policijske uprave Los Anđelesa Majkl Mur.
 
Eksplozija je raznela krov kamiona za uništavanje, pokazuju snimci lokalnih medija, ali se za sada ne zna zašto je do toga došlo.
 
"Poštovani su protokoli, ali se dogodilo nešto što ipak nije smelo da se dogodi u vozilu i ne znamo zašto", dodao je šef policije.
 
Mur je rekao da je policija u sredu obaveštena o postojanju nelegalne pirotehnike u jednoj kući, a da je na licu mesta pronašla veliki broj kutija sa vatrometom, odnosno 2.300 kilograma pirotehničkih sredstava, kao i eksplozivne naprave izrađene od limenki kojima je dodat detonator.
 
Te bombe su stavljene u kamion, a potom je izazvana eksplozija.
 
 
Policija je uhapsila 27-godišnjeg muškarca zbog posedovanja eksplozivnih naprava i najavljuje prijavu protiv njega i zato što je doveo u opasnost 10-godišnjeg brata koji je bio u kući. Pirotehnika, koja nije kupljena u Kaliforniji, bila je namenjena za proslavu 4. jula, rekao je šef policije.
 
Los Andđles je zbog velike suše pokrenuo program otkupa pirotenike, koja je zabranjena. Policija je prošle godine zaplenila više od četiri tone pirotehničkih sredstava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.