FOTO: Nastavljena potraga za nestalima u klizištu u Japanu

Spasilačke ekipe nastavile su danas potragu za nestalima u klizištu koji je pre dva dana zahvatio japanski primorski grada Atami, gde vlada neizvesnost o sudbini nekoliko desetina ljudi.
Do sada je potvrđena smrt tri osobe, ali vlasti navode da je u pitanju privremeni bilans jer se više od 20 ljudi vode kao nestali.
 
Procenjuje se da je oko 130 kuća i zgrada oštećeno.
 
Atami, koji se nalazi oko 90 kilometara jugozapadno od Tokija, pogodilo je nevreme sa obilnim padavinama.
 
 
Veći deo Japana trenutno je usred kišne sezone, koja često uzrokuje poplave i klizišta, što navodi lokalne vlasti da izdaju naredbe za evakuaciju.
 
Naučnici smatraju da su kišnu sezonu pogoršale klimatske promene jer toplija atmosfera zadržava više vode, povećavajući rizik i intenzitet ekstremnih padavina.
 
 
Atami je inače poznat po izvorima tople vode.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.