Sve zemlje zapadnog Balkana od četvrtka na "zelenoj" listi Austrije

Kako je najavljeno u Beču, u Uredbi koja stupa na snagu u četvrtak, građani svih zemalja Zapadnog Balkana moći će da uđu u Austriju.
Sve zemlje zapadnog Balkana od četvrtka na "zelenoj" listi Austrije
Foto: Pixabay
Do sada su samo Srbija i Severna Makedonija, kao i Albanija bile na "zelenoj" listi, a sada su to i Bosna i Hercegovina, Crna Gora i tzv Kosovo, prenosi Tanjug.
 
Putnici koji dolaze iz zemalja sa "zelene" liste moći će da uđu u Austriju bez karantina ako poseduju sertifikat o vakcinaciji, sa vakcinama koje je priznala Evropska agencija za lekove i Svetska zdravstvena organizacija. To su vakcine proizvođača Fajzer, Moderna, Astra Zeneka i Džonson & Džonson kao i kineski Sinofarm i Sinovak. Austrijske vlasti ne prihvataju rusku vakcinu Sputnjik V .
 
Ko ne poseduje potvrdu o vakcinaciji mora sa sobom imati potvrdu o preležanom Kovid19, ili negativan PCR ili antigenski test. Putnici koji se dolaze iz zemalja sa "zelene" liste ne moraju da ispunjavaju elektronsku registraciju pre puta.
 
Novom uredbom Rusija je uvrštena u zemlje u kojima se širi novi soj koronavirusa, zbog čega će svi koji dolaze u Austriju nakon boravka u toj zemlji morati u karantin, što već važi za Veliku Britaniju, Brazil, Indiju i Južnu Afriku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet