Šmit: Nema menjanja granica ni novih država na Balkanu

Novoimenovani visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit odbacio je danas u Dubrovniku mogućnost menjanja granica te zemlje i stvaranja novih država na Balkanu.
Šmit: Nema menjanja granica ni novih država na Balkanu
Foto: Pixabay
Šmit je na 14. Dubrovnik forumu rekao da unutrašnji problem koji postoji u BiH nije između većine i manjine, nego problem između tri konstitutivna naroda i ostalih.
 
"Kada iz današnje perspektive pogledamo Dejtonski sporazum, vidimo da bi neki njegovi delovi mogli da budu sročeni drugačije, ali danas imamo Sporazum kakav je. Onima koji i danas gaje fantazije kako bi bilo dobro menjati granice ili stvoriti nove države, kažem da je gotovo", kazao je Šmit.
 
On je naveo da je za ozbiljniji napredak Zapadnog Balkana prema Evropskoj uniji potrebno ukloniti nesuglasice i prepreke koje postoje među državama regiona.
 
Šmit, koji će 1. avgusta naslediti Valentina Incka na mestu visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, rekao je da je sada vreme da članstvo te zemlje u EU bude vraćeno u politički fokus kako bi u narednim godinama bilo rezultata.
  • .

    11.07.2021 08:04
    Sreca Vojvodina nije na Balkanu nego geografski u Centralnoj Evropi pa se ovo ne odnosi na nju.
  • Lala

    10.07.2021 18:50
    Sramota
    A što ste onda priznali ovu kvazi državu ,a sad se pravite nevešti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet