Protesti u Gruziji posle smrti pretučenog novinara

Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je večeras ispred gruzijskog parlamenta tražeći ostavku premijera zbog smrti novinara koga su napali i tukli anti LGBT demonstranti.
Aleksandar Laškarava pronađen je mrtav ranije danas u svom domu, prenela je televizija TV Pirveli za koju je radio.
 
On je bio jedan od nekoliko desetina novinara koje su prošlog ponedeljka napali protivnici najavljenog LGBT marša u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju. Organizatori marša otkazali su tada taj događaj navodeći da vlasti nisu dale dovoljne bezbednosne garancije.
 
Protivnici marša blokirali su glavnu ulicu u Tbilisiju, optužili novinare koji izveštavaju sa protesta za pro-LGBT propagandu i gađali ih štapovima i flašama.
 
Prema Laškaravinoj koleginici Mirandi Bagaturija, njega je tukla rulja od 20 ljudi.
 
Lokalne televizije kasnije su ga prikazale sa modricama na licu i krvlju na zemlji oko njega. Mediji su javili da je zadobio brojne povrede i da je morao da bude operisan ali da je otpušten iz bolince u četvrtak.
 
Tačan uzrok njegove smrti nije za sada poznat. Policija je pokrenula istragu o njegovoj smrti koju su i premijer Irakli Garibašvili i predsednica Salome Zurabišvili opisali kao "tragediju".
 
Velika grupa demonstranata koja se okupila danas u Tbilisiju tražila je od vlasti da osude odgovorne za napad na novinare i pozvala premijera da podnese ostavku. Neki demonstranti su optužili premijera da je doprineo nasilju time što je javno osudio LGBT marš.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.