Treća doza vakcine počela da se daje u Izraelu za određene grupe ljudi

U Izraelu se počelo sa davanjem treće doze vakcine protiv koronavirusa osobama sa oslabljenim imunološkim sistemom.
Treća doza vakcine počela da se daje u Izraelu za određene grupe ljudi
Foto: Pixabay
Ministarstvo zdravlja je objavilo da zbog porasta broja inficiranih dozvoljava "imunokompromitovanima" da prime treću dozu vakcine Fajzer-BioNTek.
 
Iako je veći deo stanovništva vakcinisan, Izrael poslednjih nedelja beleži stalni porast broja novih slučajeva zaraze koronavirusom. Većina novih slučajeva je među decom koja ne ispunjavaju uslove za vakcinu, a Vlada podstiče omladinu da se vakciniše.
 
Većina novoprijavljenih slučajeva ima blag oblik bolesti. Izrael je vakcinisao više od 61 odsto od svojih 9,3 miliona građana najmanje jednom dozom i gotovo 56 odsto s dve doze.
 
Od pokretanja akcije vakcinacije u decembru velika većina je dobila vakcinu Fajzer-BioNTek.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet