VIDEO, FOTO: Kritično i u Belgiji, šest žrtava poplava

Nivo reke Meze stalno raste u Liježu na istoku Belgije i hiljade žitelja kvartova na obali reke treba da napuste svoje domove ukoliko je moguće, upozorile su lokalne vlasti.
VIDEO, FOTO: Kritično i u Belgiji, šest žrtava poplava
Foto: FoNet/AP
U protekla dva dana šest osoba je izgubilo život.
 
"Savetuje im se da se upute na više delove Liježa. Ako evakuacija nije više moguća, preporučuje se građanima da se popnu na sprat i da ne preuzimaju nikakav rizik", navodi se u poruci vlasti prenetoj preko medija, prenosi agencija Frans pres.
 
 
Vodostaj reke Meze koji je već jako visok mogao bi da se podigne za jedan i po metar narednih sati, navodi se u upozorenju.
 
Prema belgijskim medijima, vodostaj reke Meze je najviši od 1926. godine. Situacije je kritična u celoj Valoniji, naročito u gradovima koji leže na reci Mezi i njenim pritokama.
 
 
U katastrofalnim poplavama u Belgiji u protekla dva dana šest je osoba izgubilo život. Kiša koja gotovo neprestano pada poslednja dva dana dovela je do izlivanja reka, posebno reke Meze, prenosi agencija Hina.
 
 
Danas su spasilačke službe pronašle četiri žrtve poplava u okolini grada Vervijea na istoku Belgije, a još dve osobe su pronađene u dva druga mesta, javili su belgijski mediji.
Najteže su pogođene frankofona regija Valonija, na jugu i istoku Belgije, i delovi Flandrije.
  • Laloš

    15.07.2021 19:06
    Svi vole da voze automobile od zilion kubika, da lete avionima za 30 evra, da imaju feižidere sa šestoro vrata, da piju flaširanu vodu u što lepšem plastičnom pakovanju, da imaju nameštaj i parket od najboljeg hrasta i oraha, da imaju kućerine uz vodu ili sa pogledom na reku a kada se priroda pobuni i ponekad kaže dosta svi se čude i viču ovoga nikad nije bilo. Ovo će sve češće i češće da se dešava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.