Hapšenja u Engleskoj zbog rasističkih napada na fudbalere

U Engleskoj je uhapšeno pet osoba zbog rasističkih napada na fudbalere 'gordog albiona' posle finala Evropskog prvenstva.
Hapšenja u Engleskoj zbog rasističkih napada na fudbalere
Foto: Pixabay
Bukajo Saka, Markus Rašford i Džejdon Sančo, igrači koji nisu bili precizni u penal seriji protiv Italije, našli su se na meti rasistčkih uvreda na društvenim mrežama.
 
Kompletna reprezentacija i fudbalska javnost stala je u odbranu mladih fudbalera, a u četvrtak je policija saopštila da je uhapsila pet osoba. Načelnik Mark Roberts izjavio je da je zlostavljanje bilo ‘krajnje podlo’.
 
"Ako utvrdimo da stojite iza ovog zločina, ući ćemo vam u trag i moraćete da se suočite sa ozbiljnim posledicama svojih sramnih postupaka", rekao je načenik.
 
Iz policije su poručili da nastavljaju sa istragom i da će utvrditi ko su odgovorna lica.
 
Inače, saopšteno je da je u celoj državi zabeleženo 897 incidenata povezanih sa fudbalom i da je bilo 264 hapšenja u periodu od 24 sata oko finala.
  • Ginger Pig

    16.07.2021 13:07
    @ Purger
    Slicno kao i Srbi.
  • PurgerNS

    15.07.2021 22:35
    englezi
    imaju najdužu istoriju rasizma....u genima im je to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet