Ruski putnički avion prinudno sleteo s 18 putnika, nema povređenih

Mali ruski putnički avion prinudno je sleteo danas u Sibir zbog kvara na motoru, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.
Nijedan od 18 putnika i članova posade nije pretrpeo ozbiljne povrede.
 
Ubrzo nakon što je avion An-28 nestao u regionu Tomska u zapadnom Sibiru, spasilački helikopteri su ga locirali. 
 
Ministrarstvo je navelo da su putnici i posada aviona prevezeni helikopterima do grada Tomska. Zvaničnici su prvo rekli da je u avionu bilo 17 osoba, zatim 19, a onda 18.
 
Avion je morao prinudno da sleti nakon što mu je otkazao jedan od dva motora.
 
An-28 je mali turboelisni motor sovjetskog dizajna, pripada lokalnoj aviokompaniji SiLA i leteo je iz grada Kedrovi za Tomsk.
 
Vlasti su pokrenule istragu da li se avio-kompanija pridržavala propisa.
 
Posada aviona nije prijavila nikakve probleme pre nego što je avion nestao, ali se tokom leta aktivirao signal za pomoć koji ukazuje da je letelica prinudno sletela, ili se srušila.
 
Incident se dogodio 10 dana nakon što se još jedan ruski avion srušio dok se pripremao za sletanje po lošem vremenu na poluostrvo Kamčatka na ruskom Dalekom istoku, kada je poginulo svih 28 osoba. Istraga o padu aviona An-26 je u toku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.