Na Mikonosu zabranjena muzika u kafićima, uveden policijski čas

Vlasti su u subotu zabranile muziku u restoranima i barovima na grčkom ostrvu Mikonos, popularnom turističkom odredištu, nakon što je zabeležen porast broja zaraženih kovidom-19.
Na Mikonosu zabranjena muzika u kafićima, uveden policijski čas
Foto: Pixabay
Poznat kao ostrvo za zabavu bogatih, Mikonos je jedna od najpopularnijih destinacija, koja privlači više od milion posetilaca svakog leta, a među njima su holivudske zvezde, modeli i sportisti.
 
Nakon zabrinjavajućeg širenja kovida-19, direktorat za civilnu zaštitu je zabranio muziku na ostrvu, a uveden je i policijski čas od 1 do 6 ujutru. Ograničenja će biti na snazi do 26. jula.
 
Turizam čini petinu ekonomije Grčke, kojoj je potrebna jaka sezona nakon katastrofalne 2020.
 
Broj zaraženih raste poslednjih nedelja, a vlast je zbog toga uvela obaveznu vakcinaciju za zdravstvene radnike i zaposlene u domovima za stare i nemoćne.
 
Nova ograničenja su uvedena širom zemlje, a ulazak u zatvoreni deo restorana, kafića i klubova omogućen je samo vakcinisanima.
  • Djuri

    17.07.2021 19:29
    Zaraza i ostrvo
    Istina je da u takvom okruzenju zaraza se siri munjevito,nazalost od te petine sve ekonomije ,ogroman novac donosi Mikonos,pitanje i sta se racuna u petinu ekonomije,turizam vuce i transport i energiju i ishranu,sto znaci da firma u centalnoj grckoj koja proizvodi vodu,zaradjuje od mikonosa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet