Švajcarski političar traži da nevakcinisani medicinari budu obeleženi

Šef Zeleno-liberalne stranke Švajcarske, Jirg Grosen, zatražio je da nevakcinisano zdravstveno osoblje bude "obeleženo".
Švajcarski političar traži da nevakcinisani medicinari budu obeleženi
Foto: Pixabay (ilustracija)
U Švajcarskoj su poslednjih dana sve učestaliji zahtevi političara i zdravstvenih eksperata za obeležavanje nevakcinisanih osoba.
 
Najpre bi trebalo, kako traže, da budu obeleženi oni koji paze na stare osobe, lekari, zaposleni u klinikama, ali i vaspitači u obdaništima.
 
"Negovatelji, osoblje obdaništa trebalo bi, na primer, da nose stiker koji pokazuje da li su vakcinisani ili ne", traži poslanik Jirg Grosen.
 
Predsednica Zdravstvene komisije Rut Humbel zatražila je da nevakcinisano zdravstveno osoblje nosi masku, a vakcinisano da bude oslobođeno te obaveze. Time bi, kaže, pacijentima bilo jasno prepoznatljivo ko je vakcinisan, a ko ne.
 
Pošto Švajcarska na osnovu svog Ustava ne može da uvede obavezu vakcinacije, trebalo bi da poveća pritisak na nevakcinisane, navodi Humbel.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet