Greta Tunberg o poplavama na zapadu Evrope: Ovo nije novo normalno

Mlada aktivistkinja za zaštitu prirode Greta Thunberg upozorila je kako ovo nije "novo normalno" i da ukoliko se ne budemo bavili problemom klimatskih promena, nećemo zaustaviti klimatsku krizu.
Greta Tunberg o poplavama na zapadu Evrope: Ovo nije novo normalno
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Smrtonosne vrućine, poplave, oluje, šumski požari, suše, propadanje useva... Ovo nije novo normalno", napisala je Greta na svom Fejsbuk profilu.
 
Tunberg je upozorila kako se nalazimo na samom početku klimatske i ekološke opasnosti te kako će ekstremni vremenski uslovi postati sve češća pojava, prenosi Klix.
 
"Nakon nedavnih katastrofalnih događaja, posebno u zapadnoj Evropi, čini se da svi govore o vanrednim klimatskim situacijama, i to s pravom. Ali čim se ove tragedije završe, najverovatnije ćemo to zaboraviti i nastaviti dalje kao pre", kaže Tunberg. 
 
"Ako krizu ne budemo stalno tretirali kao krizu i tako se njome bavili, nećemo moći da je zaustavimo", poručila je ona.
 
Kritikovala je vlast i političare kazavši kako sada pokušavaju da se ponašaju odgovorno, "govoreći puno lepih reči".
 
 
"Čini se da svi zaboravljaju da su oni odgovorni za to što nas vode ka nekoliko stepeni toplijoj i destabilizovanoj planeti. Moje misli su sa svima koji su pogođeni ovim događajima", zaključila je Tunberg.
 
Mlada aktivistkinja često komentariše događaje vezane za klimatske promene, a poplave koje su pogodile Nemačku i Belgiju iskoristila je kako bi još jednom istakla važnost reagovanja kada je reč o klimatskoj krizi.
  • milenko

    20.07.2021 04:10
    Poštovanje i svaka čast !

    Jedna devojčica- Greta, vredi više nego svi parlamenti(skupštine)ovog sveta ! ! !
  • Vox populi

    19.07.2021 16:53
    Bravo Greta, mladi moraju da se aktiviraju ako ne žele da žive u paklu za par decenija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet