Grčka prodaje aerodrome, luke...

Grčka je zatražila nove finansijske savetnike za predstojeću privatizaciju državne imovine, koja treba da uključi desetak regionalnih aerodroma i luka, rudnike zlata, državnog operatera železnice i državnu poštu.

Grčka je zatražila nove finansijske savetnike za predstojeću privatizaciju državne imovine, koja treba da uključi desetak regionalnih aerodroma i luka, rudnike zlata, državnog operatera železnice i državnu poštu.

Ministarstvo finansija je saopštilo da novi savetnici moraju biti imenovani do 25. jula, a potrebni su "radi hitnog promovisanja" privatizacije imovine, koja će se odnositi i na jedan poznati kazino i državnu rudarsku kompaniju "Larko".

Socijalistička vlada prezadužene Grčke je obećala da će privatizovati i iznajmiti 50 milijardi evra (70 milijardi dolara) vrednu državnu imovinu do 2015, što je šokiralo Grke, već iznurene zbog jednogodišnjih mera stroge štednje. Cilj mera privatizacije je da se smanji ogromno dužničko opterećenje Grčke koje premašuje 350 milijardi evra. Taj program, čije sprovođenje zahtevaju međunarodni kreditori u zamenu za novu pomoć za spasavanje, doveden je, međutim, u pitanje zbog kratkih rokova za njegovo sprovođenje i vladinog neispunjavanja ciljeva posle višemesečnih obećanja.

  • Slusalac

    20.07.2011 07:07
    Branka Dragasa za premijera.
    Uskoro to i nas ocekuje.
    MMF i SVETSKA BANKA nemilice stampaju DOLAR i EURO i nude "povoljne" kredite naivcima.Kada dodje vreme za naplatu duga uzimaju konkretne stvari:zeleznicu, postu rudnike, elektroprivredu itd.
    Znaju to ovi nasi politicari ali procenat je procenat.
    POD HITNO PREKINUTI ZADUZIVANJE KOD BELOSVETSKIH ZELENASA.
  • Mamika

    19.07.2011 08:56
    ???
    Cudi me da Grci traze finansijske savetnike za prodaju preduzeca??? Pa ovi nasi su bogom dani za prodaju!!! Evo celu drzavu su prodali,sve nas ojadili i jos nam pricaju,kako dobro zivimo!!!Dakle,braco Grci, evo vam strucnjaka,poklanjamo ih!!!
  • Nebojsa

    19.07.2011 08:19
    A kad ce narod da prodaju - a da, to je vec odavno
    Prodavace oni i narod u belo roblje (u stvari vec su ih i prodali u duznicko ropstvo i to nekoliko narednih generacija) ko i ovi nasi sto ce nas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.