Putnicima iz Velike Britanije, Rusije i sa Kipra za ulazak u Hrvatsku treba negativan test

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Velikoj Britaniji, na Kipru i u Rusiji, kao dodatna mera za sve osobe koje dolaze iz tih zemalja, pre ulaska u Hrvatsku zahtevaće se negativan test na kovid.
Putnicima iz Velike Britanije, Rusije i sa Kipra za ulazak u Hrvatsku treba negativan test
Foto: Pixabay
To važi bez obzira na vakcinaciju ili prebolenje, saopštio je danas Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).
 
Ove izmene su očekivane, posebno kada je reč o putnicima iz Velike Britanije.
 
Ta zemlja je nedavno ukinula gotovo sve epidemiološke mere, pa očekuje da veliki broj britanskih turista dođe u Hrvatsku na letovanje, na šta poslednjih dana u medijima upozoravaju brojni hrvatski epidemiolozi.
 
HZJZ u saopštenju takođe podseća da je radi sprečavanja unosa novih varijanti virusa, od ranije postojao obavezan karantin za dolaske iz Južne Afrike, Brazila i Zanzibara u trajanju od 14 dana, koji se može skratiti posle sedam dana negativnim PCR testom.
 
Budući da je delta soj unesen iz Indije postao dominantan u Evropskoj uniji, HZJZ ističe da se za osobe koje dolaze iz Indije ukida obavezan karantin, ali se uvodi obaveza predočenja negativnog nalaza testa na kovid 19 do 48 sati ako je reč o brzom antigenskom testu ili do 72 sata ako je reč o PCR testu, bez obzira je li osoba prebolela bolest ili je vakcinisana.
  • Ljilja.

    21.07.2021 22:47
    PCR i antigenski test.
    Nije garancija nikakva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet