Predsednik Dominikanske Republike primio treću dozu vakcine kao primer građanima

Predsednik Dominikanske Republike Luis Abinader primio je treću dozu antikovid vakcine i pozvao stanovništvo svoje zemlje da sledi njegov primer.
Predsednik Dominikanske Republike primio treću dozu vakcine kao primer građanima
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Abinader koji je prethodno dobio dve doze kineske vakcine Sinovak, kompanije Sinofarm, juče je primio jednu dozu vakcine Fajzer u fiskulturnoj sali pretvorenoj u centar za vakcinaciju blizu nacionalne palate u Santo Domingu.
 
"Pozvao sam celo stanovništvo da nastavi da se vakciniše prvom i drugom dozom, i trećom da se ojača. To će nam omogućiti da dostignemo normalizaciju", rekao je 54-godišnji predsednik novinarima koji su prisustvovali njegovom vakcinisanju.
 
Dominikanska Republika, karipska zemlja od 10,5 miliona stanovnika zabeležila je, prema zvaničnim podacima, gotovo 340.000 slučajeva zaraze i gotovo 4.000 umrlih od kovida19 od početka pandemije.
 
Nešto manje od 5,4 miliona ljudi, odnosno više od polovine stanovništva dobilo je prvu dozu vakcine, a više od 3,8 miliona (nešto više od trećine stanovništva) dobilo je i drugu dozu.
 
Zemlja je početkom jula pokrenula kampanju za treću dozu vakcine, koju je do sada primilo 250.000 ljudi. Vlasti su opravdale potrebu primanja treće doze pojavom novih sojeva virusa.
 
Dominikanska Republika do sada je poručila oko 34 miliona doza vakcina - 14 miliona Sinovaka, 10 miliona Astrazeneke i 10 miliona Fajzer vakcina, prema zvaničnim podacima.
 
Zemlja čija privreda se velikim delom oslanja na turizam, početkom jula saopštila je da je povratila 80 odsto posetilaca od broja koji je imala pre kovida19. Ona je zabeležila 6,5 miliona posetilaca 2019. godine i prihode od turizma od sedam milijardi dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet