Više od polovine odraslih u EU potpuno vakcinisano protiv korona virusa

Oko 200 miliona stanovnika EU u potpunosti je vakcinisano protiv korona virusa što je više od polovine odraslog stanovništva, saopštila je Ek, čiji je cilj da tokom leta bude vakcinisano 70 odsto.
Više od polovine odraslih u EU potpuno vakcinisano protiv korona virusa
Foto: Pixabay
"Do sada je 200 miliona ljudi u potpunosti vakcinisano u EU", izjavila je portparolka Evropske komisija Dana Spinant i dodala da je to 54,7 odsto odraslih.
 
Po njenim rečima, 68,4 odsto odraslih primilo je prvu dozu vakcine protiv korona virusa.
 
"Sada smo medju područjima sveta sa najviše vakcinisanih. Medjutim, važno je da napredak u vakcinisanju bude uravnoteženo rasporedjen kako ne bi bilo regiona u EU u kojima korona virus može da se širi i mutira", dodala je portparolka.
 
Po zvaničnim podacima agencije Frans pres, u EU je dato nešto više od 440 miliona doza vakcina.
 
To su 98,4 doze vakcina na 100 stanovnika, a u SAD su date 102,4 doze vakcina na 100 stanovnika.
 
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je 10. jula da EU ima dovoljno doza za vakcinaciju "najmanje 70 odsto odrasle populacije tokom meseca".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet