Beloruska opozicija traži od Amerike da uvede sankcije toj zemlji

Lider beloruske opozicije Svetlana Tihanovska je na sastanku sa američkim vlastima zatražila da SAD uvedu delimične sankcije Belorusiji, preneose američki mediji.
Beloruska opozicija traži od Amerike da uvede sankcije toj zemlji
Foto: Pixabay
Prema navodima medija, ona je zamolila predstavnike američke administracije da uvedu sankcije protiv beloruske industrije koju kontroliše država, uključujući i fabrike za obradu goriva, drveta i pravljenje čelika, kako bi održali međunarodni pritisak na Minsk, javio je Tanjug.
 
Američki zvaničnici su ovom prilikom izrazili svoju zabrinutost zbog potencijalnog efekta ovih sankcija na beloruski narod.
 
Tihanovska je u intervjuu novinskom portalu Aksios rekla da SAD imaju moralnu obavezu da podrže Beloruse koji su na prvoj liniji fronta globalne borbe između "autokratije i demokratije".
 
Tihanovska je na izborima u Belorusiji 9. avgusta prošle godine dobila 10,12 odsto glasova, iza predsednika Lukašenka, koji je dobio 80,10 odsto.
  • Sankcionaš

    24.07.2021 11:15
    Tako treba! Možda i bombardovanje - što da ne? Ako nisi kadar da se sam izboriš za "demokratiju", tu je NATO da pomogne jer zato i postoji.
  • Uros

    24.07.2021 01:21
    @Марина
    Putin nije lud, iako vi SNS sektaske botine to mislite, da se direktno suprotstavi SAD ili NATO-u (zbog neke Belorusije ili Srbije) jer zna da ce on licno preziveti ali nece imati kome (Rusima) da vlada. Ukoliko NATO ikada napadne Belorusiju, "rezace na NATO" i slati oruzije belorusima, ali za njih uci u konflikt sa SAD to je masta vas SNS botina koji nemate pojma o zivotu.
  • Nenaučena lekcija

    23.07.2021 17:47
    @Марина
    Belorusija nije nuklearna sila i nemaju nuklearno naoružanje. Preporučujem da prvo naučite činjenice o temama o kojima imate pretenziju da diskutujete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet