Privremena zabrana rada diskoteka i klubova u Crnoj Gori, nove mere i u Hrvatskoj

Zbog nepoštovanja epidemioloških mera u Crnoj Gori i rasta broja novozaraženih od danas, pa do 2. avgusta, nadežni će uvesti privremenu zabranu rada noćnih klubova i diskoteka, pišu Vijesti.
Privremena zabrana rada diskoteka i klubova u Crnoj Gori, nove mere i u Hrvatskoj
Foto: Pixabay
Zabranju se žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru.
 
Pozivajući se na svoja saznanja Vijesti pišu da od 2. avgusta boravak u unutrašnjem prostoru ugostiteljskih objekata neće biti omogućen bezuslovno.
 
U fokusu Uprave za inspekcijske poslove biće kontrola okupljanja na otvorenom i izvođenje muzike uživo u baštama lokala. Ukoliko se nastavi trend kršenja, razmotriće se njihovo ukidanje ili dodatno ograničavanje, piše list.
 
Hrvatska: Od ponedeljka okupljanja bez potvrda na samo 15 osoba
 
Na hrvatskom Jadranu od ponedeljka će važiti nove epidemiološke mere koje podrazumevaju smanjen broj okupljanja osoba bez kovid potvrde na 15.
 
To prenosi hrvtski portal Index, pozivajući se na svoja saznanja i dodaje da će biti određen i maksimalan broj ljudi koji mogu biti prisutni na nekom okupljanju, bez obzira na to imaju li svi kovid potvrdu.
 
Prema još uvek važećoj odluci koja važi na nivou države, bez kovid-potvrde se može okupljati 100 ljudi, ali će na hrvatskom Jadranu taj broj biti smanjen na 15, piše portal.
 
Piše i da će broj važiti za privatna okupljanja, ali i za svadbe na kojima zvanice nemaju kovod potvrde.
 
Nove mere se uvode zato što je hrvatski Jadran drugu sedmicu za redom u narandžastom na evropskoj korona karti, koja se apdejtuje jednom nedeljno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet