U Italiji lansirana aplikacija koja utvrđuje da li je "kovid sertifikat" original

Italijanska vlada je na svom Tviter profilu objavila aplikaciju koja omogućava da se utvrdi da li je neka potvrda o vakcinaciji originalna ili lažna, piše agencija Ansa.
U Italiji lansirana aplikacija koja utvrđuje da li je "kovid sertifikat" original
Foto: Pixabay
Aplikacija se zove "Verifika C19", a kontrola se obavlja skeniranjem QR koda.
 
Od 6. avgusta u Italiji stupa na snagu obaveza posedovanja "zelene propusnice" da bi se moglo prisustvovati koncertima na otvorenom, termalnim centrima, restoranima, kongresima, gimnastičkim salama, bazenima i vašarima.
 
"Zelena propusnica" ima različito trajanje. Za vakcinisane osobe rok trajanja je devet meseci, za one koji su preležali kovid 19 šest meseci nakon urađenog testa, a nakon prve doze vakcine potvrda važi do primanja druge doze leka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet