Kinesko ministarstvo spoljnih poslova: SAD da ispitaju svoje prve slučajeve kovida

SAD su se bavile politizacijom epidemije korona virusa i stigmatizacijom Kine, kao i nametanjem svojih standarda ne poštujući činjenice, ocenio je portparol MUP Kine Džao Lidjijen,
Kinesko ministarstvo spoljnih poslova: SAD da ispitaju svoje prve slučajeve kovida
Foto: Pixabay
On je pozvao SAD da ispitaju svoje prve slučajeve kovida-19.
 
"Takvo jezivo ponašanje SAD ostaviće mrlju u istoriji borbe čovečanstva protiv bolesti", rekao je juče Džao, odgovarajući na pitanje novinara Kineske medijske grupe (CMG). 
 
SAD su, kako je rekao portparol, ignorisale svoje slučajeve kovida-19 otkrivene u ranim periodima, kao i pitanja oko svojih bioloških laboratorija.
 
On je naveo da SAD treba da objave i ispituju podatke svojih prvih slučajeva, uključujući respiratorne bolesti nepoznatog uzroka u Virdžiniji, epidemiju EVALI (koja se vezuje za upotrebu elektronskih cigareta) u Viskonsinu i neobjašnjive upale pluća u dva staračka doma u blizini biološke laboratorije Fort Detrik 2019. godine. 
 
SAD treba da pozovu stručnjake Svetske zdravstvene organizacije da istraže Univerzitet Severne Karoline i studije korona virusa koje su se tamo sprovodile, rekao je Džao.
 
On je dodao i da bi SAD trebalo da objave podatke o bolesnim američkim sportistima koji su učestvovali na Svetskim vojnim igrama u Vuhanu, u oktobru 2019, kao i da utvrde od koje su bolesti oboleli.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.