VIDEO Ambasada: Evakuisana tri hotela u Bodrumu, srpski turisti bezbedni

Iz ambasade Srbije u Turskoj danas je rečeno da trenutno nema ugroženih srpskih turista u letovalištu Bodrum gde su pojedini turisti evakuisani zbog obližnjih šumskih požara.
Kako su naveli iz ambasade, srpski turisti su preventivno bili evakuisani, jer se strahovalo da bi požar mogao da stigne bliže hotelu.
 
"Međutim, to je sanirano, tako da će svi do večeri biti vraćeni. Tri hotela su evakuisana", rečeno je u ambasadi.
 
Iz ambasade dodaju da nemaju tačan broj srpskih turista u tom mestu, ali da su u kontaktu sa turskim vlastima.
 
"Građani se sami javljaju kada se nešto desi, tako da nema za sada ugroženih ni naših turista, a ni drugih", dodali su iz ambasade.
 
 
Navodi se da turisti mogu da vide obližnji dim i vatru, ali da opasnosti, zasad, nema.
 
Pojedini regionalni mediji preneli su da je požar buknuo u Bodrumu iznad hotela u kome su smešteni turisti iz BiH i Srbije.
 
 
Već nekoliko dana Turska se bori sa požarima, posebno na zapadu te zemlje. Najveća šteta je pričinjena oko gradova koji se nalaze u regijama Antalija i Mugla gde je vatra zapretila popularnim letovalištima. 
 
Ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli rekao je da je bilo "manjih oštećenja" u letovalištima Marmaris i Mugla.
 
"Ne preti naseljima, vatra se kreće prema moru", kazao je Pakdemirli.
  • Dejan

    31.07.2021 20:26
    ccccc
    Ima li tu nekog da gasi pozar,svi se negde krecu i snimaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet