Poreč: Uhapšen par koji je ostavio decu zaključanu u kolima

Policija u Poreču uhapsila je nemački par koji je u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima sat vremena ostavio dve devojčice i psa i otišao u šoping.
Poreč: Uhapšen par koji je ostavio decu zaključanu u kolima
Foto: Pixabay (ilustracija)
Porečka policija je završila istragu i utvrdila da je par 28-godišnjaka počinio krivično delo povreda detetovih prava, objavila je PU Istarska.
 
Policija je u petak primila dojavu da je, na parkingu u Ulici Mate Vlašića u Poreču, u automobilu VW Caddy nemačke registarske oznake, zaključano dvoje male dece i pas.
 
Kada su policajci stigli, državljanka Nemačke je već bila otključala kombi, a potom je devojčicama starim šest i osam godina pomogla ekipa Hitne pomoći koja ih je zbog toplotne iscrpljenosti prevezla u bolnicu u Puli.
 
Brigu o psu preuzela je veterinarska ambulanta.
 
Policija je upozorila građane da ne ostavljaju decu samu u vozilima jer posledice mogu biti smrt ili teško narušeno zdravlje.
 
Kako prenosi Glas Istre, devojčice se danas osećaju dobro.
  • pErica

    02.08.2021 08:06
    @Imre
    Pa su zato sve što im je važno i vredno ostavili na jednom mestu i otišli bez obaveza u šoping da bezbrižno troše eure i drže se za ruke?
  • Marko

    01.08.2021 17:57
    Kakvi su to bre ljudi, nista mi nije jasno!
  • Imre

    01.08.2021 15:11
    Verovatno su imali sumnju da neko moze opljackati vozilo ili cak kidnapovati devojcice.Verovatno su u Nemackoj nesto cule da treba da se cuvaju zbog lopova i kriminilaca svih fela koji po turistickim destinacijama love zrtve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.