VIDEO: Objavljeni satelitski snimci trogodišnje izgradnje Pelješkog mosta

Hrvatsko udruženje kriznog menadžmenta objavilo je video sastavljen od satelitiskih snimaka koji pokazuju kako je tekla izgradnja Pelješkog mosta.
Ovaj poduhvat omogućili su sateliti koji kontinuirano snimaju površinu naše planete kako bi promene na njoj mogle detaljno da se proučavaju. Tako su sateliti zabeležili i napredak izgradnje Pelješkog mosta koji spaja Komarnu na kopnu i Brijestu na poluostrvu Peljašacu. 
 
Most je dugačak 2.404 metra, što je sasvim dovoljno da se iz satelita Sentinel lepo vidi kako je nastajao, od prvih stubova, preko pojedinih segmenata pa do potpunog spajanja.
 
Hrvatsko udruženje kriznog menadžmenta je na svom Tviter nalogu objavilo "timelapse" videozapis dobijen iz fotografija nastalih posredstvom ovih satelita, snimljenih u razdoblju od 2018. do 2021. godine.
 
 
Sateliti konstelacije "Sentinel" u sklopu evropskog projekta "Copernicus" kontinuirano snimaju površinu Zemlje. Dva satelita "Sentinel 2" nalaze se u polarnoj orbiti sinhronizovanoj sa Suncem, na razmaku od 180 stepeni jedan od drugog.
 
Na ovaj način jedan od tih satelita iznad svakog područja na Zemlji prođe svakih pet dana, a kamere na njima u svakom trenutku pokrivaju oko 290 kilometara širine Zemljine površine. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet