Sa po 500 evra kažnjeni crnogorski premijer i sedam ministara

Agencija za sprečavanje korupcije Crne Gore utvrdila je da su premijer Zdravko Krivokapić i većina njegovih ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije.
Oni su prekršili zakon jer nisu prijavili tačne prihode i imovinu, prenele su danas Vijesti.
 
Tom listu u Agenciji je rečeno da su izdati prekršajni nalozi "kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Đorđe Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 evra".
 
Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izveštajima o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke. Za one koji to ne urade, propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 evra.
 
S obzirom na to da su svima njima izdati prekršajni nalozi, izrečena im je najniža novčana kazna.
 
Prekršajni nalazi za dva ministra - kapitalnih investicija Bojanića i zdravlja Borovinić Bojović izdati su 1. marta, dan kasnije za ministre odbrane Injac, ekonomije Milatović, vanjskih poslova Radulovića i javne uprave, digitalnog društva i medija Srzentić, a 3. marta za Mitrovića, ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.
 
Prekršajni nalog na ime premijera izdat je 9. marta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet